The Concrete Box House By Robertson Design

Located in Houston, United States, the Concrete Box House was constructed by Robertson Design, presenting a sculptural interpretation of concrete and wooden architecture.

Completed in 2015, the Concrete Box House exists as an exploration of three architectural concepts. The architect describes the aim to incorporate “a carefully choreographed entry sequence, material clarity, and a sculptural presence.” The residence appears as a construction of a concrete box, a wooden box and a surrounding garden, adopting an Asian-inspired minimalist form. Sparse decoration of trees, stones and a decking area establish a tranquil outdoor environment for the home. Inside, the building continues a study of contrasting textures and materials by infusing wooden and concrete surfaces, alongside white painted walls. The Concrete Box House is flooded with natural light through large window panes and sliding glass doors, particularly useful for establishing a bright working environment in the downstairs office area.

iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_20
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_4
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_1
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_8
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_15
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_16
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_21
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_24
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_12
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_25
iGNANT_Architecture_Robertson_Design_Concrete_Box_House_26

All images © Jack Thompsen

x