ignant_architecture_fran-silvestre-office_header

A Slick Monochrome Office By Fran Silvestre Arquitectos

Scroll

Fran Silvestre Arquitectos designed a stark, minimal office block in Valencia, Spain, guided by geometric forms and monochrome tones.

Located, in the architects’ words, in a “commercial premise in the centre of the city with a complex geometry, full of turns and structural elements that interfere in the understanding of the space”, the office complex is designed as a set of rooms shaped by white and grey tonalies, illuminated by ceilings which serve as structured signage points to guide the purpose of each space. Fronted by a horizontal facade cladded out in aluminium, the building’s interior appears as a set of optical illusions that frame the daily disorder and reorganisation that occurs inside.

ignant_architecture_fran_silvestre_offices_001
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_005
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_006
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_008
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_012
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_009
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_010
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_014
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_003
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_002
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_017
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_020
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_021
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_023
ignant_architecture_fran_silvestre_offices_024

All images © courtesy of Fran Silvestre Arquitectos