Philippe Malouin’s Coworking Space Dividers

In collaboration with Stockholm-based furniture designer Hem, Canadian-born Philippe Malouin has created a series of playful room dividers entitled ‘Study for Screens’, on show at the 2017 edition of NYCxDesign.

The unusual screens, photographed here alongside selected pieces of Hem’s contemporary furniture, offer an experimental take on the division of a shared working space. They appear in the neoclassical ballroom of WeWork’s Bryant Park coworking site, transforming the space into a showroom of practical installations. Through Malouin’s use of surprising materials and unconventional shapes, the screens provide assistance to a space that extends far beyond their functionality. He describes the project as a series of “three-dimensional sketches on what it means to separate spaces,” reiterating the value he places on working in an environment that both mirrors and enhances creative inspiration.

iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_1
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_6
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_3
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_015
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_2
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_4
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_6
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_12
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_7
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_8
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_16
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_5
iGNANT_Philippe_Malouin_Room_Partitions_9

All images © Guglielmo Brambilla and Erik Lefvander

x