ignant_places_rice_club_005

Rice Club · Valencia, Spain

Scroll
Location
·
Words

Located on the ground floor of restaurant Brassa de Mar in Valencia, Spain, is Rice Club: A minimal space designed in harmonious muted tones.

Conceived by Francesc Rifé Studio, the goal of the  interior project was to steer the restaurant’s mood towards a pared-back, balanced space based on essentialist design principles. Movable lattices made of stained poplar wood front the window and provide a partition within the space as well as ensuring subdued light, contributing to the a peaceful mood both day and night. Complementing color tones were a key factor in the project. Centred around a neutral palette, warm mauve hues contrast with chocolate brown and creamy beiges, proving a serene backdrop to the cubic concrete counter and wood details. Modernist furniture and low lighting provide poetic finishing touches to the warm and tranquil space.

ignant_places_rice_club_009
ignant_places_rice_club_008
ignant_places_rice_club_004
ignant_places_rice_club_001
ignant_places_rice_club_007
ignant_places_rice_club_002
ignant_places_rice_club_003
ignant_places_rice_club_010
ignant_places_rice_club_011


Rice Club
Brassa de Mar
Av. Mare Nostrum 50
46120 Alboraia
Valencia, Spain

All images © David Zarzoso