Jonas_Lindval_Architecture (7)-001

A Modern Swedish Barn By Jonas Lindvall

Scroll
Words

Built entirely out of wood, the summer house designed by Jonas Lindvall‘s Malmö-based architecture practice corresponds with the local architecture while gently standing out with its modern and minimalist style.

“Our aim was to create a building that is rooted in history, but at the same time totally modern.”
Situated on the west coast of Sweden, once a popular holiday direction, ‘Villa N1’ consists of five interconnected pavilion-like volumes, organized in a sequence. The project, while being inspired by the typology of the traditional pitched-roof barn, represents a much more modern language. “Our aim was to create a building that is rooted in history, but at the same time totally modern. Its style is particularly apparent within the interior,” say the architects. The architecture of ‘Villa N1’ follows sloping topography of the site, while its rhythm is achieved by mixing the depths of each volume. More than that, the choice of materials was also integral to the whole concept. The austerity of materials, including Carrara marble used in the bathroom or Pietra Serena stone floors applied within the hall and main areas, creates a luscious contrast to untreated wood, allowing the materials to stand out without distraction.

Jonas_Lindval_Architecture (11)
Jonas_Lindval_Architecture (8)
Jonas_Lindval_Architecture (10)
Jonas_Lindval_Architecture (4)
Jonas_Lindval_Architecture (5)
Jonas_Lindval_Architecture (2)
Jonas_Lindval_Architecture (6)
Jonas_Lindval_Architecture (3)
Jonas_Lindval_Architecture (7)

All images © Åke E:son Lindman