jonaslindvall_covr2

A Perfectly Minimal Swedish House

Scroll
Words

Designed by Jonas Lindvall of Malmö-based Lindvall A & D, ‘Villa J2‘ began as the revamp of an existing summerhouse dating back to the 1940s. However, due to the specific regulations, it had to be rebuilt entirely.

The family house is based in southern Sweden, in the small town of Falsterbo. One of the most popular resorts in the region, Falsterbo becomes densely populated in the summer time. Hence, although the site is located within the residential neighborhood, one of the criteria for the architects was to create a house providing privacy. By placing the garage at the front of the house, the architects separated living spaces from the street. Inside the house, a steel spiral staircase leads up to the library, home office and outdoor terrace. “The main objective was to create a hub within the home, a space that encourages social interaction,” the architects describe.

lindvall_architecture-11
lindvall_architecture-10
lindvall_architecture-8
lindvall_architecture-9
lindvall_architecture-2
lindvall_architecture-5
lindvall_architecture-4
lindvall_architecture-3
lindvall_architecture-12
lindvall_architecture-1

All images © Åke E:son Lindman