housealm_architecture_013

A Terraced Townhouse Renovation In Portugal

Scroll

Portuguese design and architecture practice Estudio ODS refurbished a narrow terraced townhouse in Tavira, Portugal.

“The materials used seek the simplicity found in Algarve’s vernacular architecture.”Founded by architects Marlene Santos and Bruno Oliveira, ODS took on the renovation of ‘House ALM’, refocussing the house’s layout on an inner courtyard that provides natural light and ventilation. The house’s exterior is marked by a staircase which connects the home’s three levels and leads to rooftop terrace providing sweeping views over the city. With a ground floor covered in hydraulic mosaics, the architects explain, “The materials used seek the simplicity found in Algarve’s vernacular architecture.”

housealm_architecture_001
housealm_architecture_004
housealm_architecture_002
housealm_architecture_003
housealm_architecture_005
housealm_architecture_008
housealm_architecture_009
housealm_architecture_013
housealm_architecture_012
housealm_architecture_016
housealm_architecture_017
housealm_architecture_014
housealm_architecture_018
housealm_architecture_015
housealm_architecture_019

All images © Ricardo Santos