A Family Home Overlooking Barcelona By BC Estudio

Barcelona-based architects BC Estudio designed a vertical home with a wooden slat facade for a family located in the north of the city.

Featuring a wooden slatted facade, “House in Pedralbes” was conceived to reflect the vertical nature of the Catalan capital’s hilly terrain. The location on a busy ring road led the architects to prioritise the reduction of noise pollution whilst ensuring panoramic views over the city and surrounding sea. Comprising a machine room, wine cellar and gym as well as a swimming pool and terraces, the home offers a tranquil and roomy backdrop to family life, allowing its inhabitants optimal proximity to nature. “The contrast between the wood and bush-hammered concrete with large woodwork structures serves to integrate the house with the garden and its surroundings,” state the architects.

ignant_arch_pedralbes_001
Y:MARKETINGFOTOS ORIGINALES PROYECTOSESPAÑAPLANTA BAJA pi dunyrt.dwg Model (1)
ignant_arch_pedralbes_004
ignant_arch_pedralbes_003
ignant_arch_pedralbes_005
ignant_arch_pedralbes_002
ignant_arch_pedralbes_007
ignant_arch_pedralbes_23
ignant_arch_pedralbes_011
ignant_arch_pedralbes_010
ignant_arch_pedralbes_009

All images © Julio Cunil

x