sculpIT_architecture-sculp(IT)-003

An Indoor-Outdoor Concrete Family Home

Scroll

Nestled into the lush greenery of the Belgian countryside, studio sculp[IT] Architects created a concrete family home that provides a special indoor-outdoor living experience.

“It was also the intention to design different atmospheres in the house, despite the sobriety of the architecture.” With the tagline ‘Concrete sculpture in the woods’, the building features a box-shaped design. Each of the volumes is linked through a large hallway, allowing the home owners to directly access the surrounding landscapes from the living areas. Additionally, the studio also created some of the interiors, such as the floor-to-ceiling windows and the tailor-made kitchen unit.

Speaking of the idea behind the project, the architects say: “It was also the intention to design different atmospheres in the house, despite the sobriety of the architecture. Different ceiling heights and window sizes distinguished by architectural elements (volume and light) for different spheres of life.”

sculpIT_architecture-sculp(IT)-002
sculpIT_architecture-sculp(IT)-004
sculpIT_architecture-sculp(IT)-005
sculpIT_architecture-sculp(IT)-008
sculpIT_architecture-sculp(IT)-009
sculpIT_architecture-sculp(IT)-033
sculpIT_architecture-sculp(IT)-036
sculpIT_architecture-sculp(IT)-053
sculpIT_architecture-sculp(IT)-072
sculpIT_architecture-sculp(IT)-074
sculpIT_architecture-sculp(IT)-073
1203ZAND presentatieplan 0 1op100 a3
1203ZAND presentatieplan 1 1op100 A3

All images © Luc Roymans