V-Lodge by Reiulf Ramstad Arkitekter

This all-year cabin built by Reiulf Ramstad Arkitekter is located in the mountains above the village Ål, Norway, amidst cross-country ski tracks in winter and hiking tracks in summer. It is well suited for the family of five and designed to accommodate changes in family composition and a mix of generations in the years to come.

Simplicity and a strong relationship to the surroundings characterize the lodge in its form, program and materials. The building consists of two bodies united in a V-shaped plan with a south-facing glazed wall. The main branch accommodates the entrance hall and combined dining, kitchen and living zones. The second branch contains a bathroom, three bedrooms and a youth lodge at the far end, each on stepped levels in alignment with the falling terrain. The exterior is entirely clad in pre-patinated heart pine.
Glazed openings from floor to ceiling provides ample daylight and transparency to the outside, culminating with the glazed section at the joint of the two branches.

All images © Reiulf Ramstad Arkitekter | Via: Contemporist

x