An Alpine Greenhouse Getaway

Italian studio Act_Romegialli was commissioned to redesign the garage of a weekend retreat nestled in the Rhaetian Alps into a space for relaxing and entertaining.

Enlisting the assistance of landscape architect Gheo Clavarino, the architects retained the stone wall and original columns of the garage, adding a metal frame to support glazed glass panels and a pitched roof. Deciduous vegetation climbs over the top of the shelter – aptly named ‘Green Box’ – covering it in a layer of plants. The interior comprises two rooms, characterised by rough surfaces such as the exposed concrete ceilings and a minimal look that allows nature to take centre stage.

the-green-box-by-act-romegialli-gessato-1
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-8
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-2
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-4
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-6
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-7
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-10
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-3
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-12
the-green-box-by-act-romegialli-gessato-11

All images © Marcello Mariana

x