Summer House In Santorini By Kapsimalis Architects

The summer house is located in the edge of Messaria village in Santorini. The square-shaped plot with a small inclination faces northeast to the sea and south to the village of Pirgos and the mountain. The house is placed in the center of the plot and close to the west side, leaving enough space for a southeast facing garden and its north entrance. The building consists of a ground floor, upper floor and a small storage space in the basement. In the ground floor someone can find the living room, the dining and the kitchen and two en suite guest bedrooms, while in the upper floor the master bedroom with its dressing room and its bathroom and an en suite kids bedroom. A central internal staircase connects and unifies visually the individual floor levels. The exterior space, around the building, is formed with sitting, dinning and planting areas.

2016-11-16_582c80e5d2cde_1i.jpg2016-11-16_582c80e5d2d50_5i.jpg2016-11-16_582c80e5d2db5_8i.jpg2016-11-16_582c80e5d2e1a_10i.jpg2016-11-16_582c80e5d2e7c_12i.jpg2016-11-16_582c80e5d2ee0_7i.jpg