A Single Family House: Casa Chris

This project addresses an excess of servitude derived from the demanding topography and strict regulations through a straightforward strategy: a compact, clean and tidy body overlooking the Atlantic’s rising face and enjoying a panoramic view of the Anaga Mountains to the west. It is a simple-volume step section that tries to sit naturally on the terraced slope. Located on top of a hill, in a residential area accessible by car, the house begins in the garage. We value entrance rituals, the importance of the short journeys linking different levels. Passing a stout stamped concrete wall bore through with an expansive expanded metal door, we access the house through a humid, Tropics-inspired garden. From this place we ascend to the top floor through a welcoming walk. A stretched-out ramp, the underlying basalt rock, wet verdure and expanding overhead light are some of the elements surrounding us. Above, architecture imparts a luminous reading: white surfaces, woodwork, Carrara marble…

2016-07-29_579b31f550220__MG_5104Panorama.jpg2016-07-29_579b31f550293__MG_5108Panorama.jpg2016-07-29_579b31f5502fd__MG_5204.jpg2016-07-29_579b31f550363__MG_5246Panorama.jpg2016-07-29_579b31f5503e5__MG_5346.jpg2016-07-29_579b31f55044b__MG_5406Panoramab.jpg