AN House By Guilherme Torres

AN House’ is situated in a condominium in the south Brazil state of Paraná. It was designed by Studio Guilherme Torres to house a family with three teenagers, whilst embracing the hot weather characteristic of the region.

The house has been adapted to the hot climate through characteristics such as large open spaces and cross-flow. Divided into three blocks, the U-shaped structure appears with an interior of predominantly exposed concrete, providing contrast with the white brick rooms. The lobby area is reminiscent of a theater stage, and has been organized in a large wooden box, closed off from the street outside. This, combined with the stone-coated external walls and a garden filled with lush plants, enables the owners to maintain their privacy. The garden is cared for by a special irrigation system, providing an interesting alternative to the traditional green courtyard and a safe, intimate area for the family.

Guilherme_Torres_Architecture (1)
Guilherme_Torres_Architecture (6)
Guilherme_Torres_Architecture (18)
Guilherme_Torres_Architecture (2)
Guilherme_Torres_Architecture (19)
Guilherme_Torres_Architecture (17)
Guilherme_Torres_Architecture (9)
Guilherme_Torres_Architecture (13)
Guilherme_Torres_Architecture (8)
Guilherme_Torres_Architecture (3)
Guilherme_Torres_Architecture (11)
Guilherme_Torres_Architecture (7)
Guilherme_Torres_Architecture (10)
Guilherme_Torres_Architecture (15)

All images © MCA Estúdio

x