bengo_studio_Architecture (2)

A Stacked Country Hotel In China Designed By Bengo Studio

Scroll
Words

Shanghai-based architecture practice Bengo Studio has designed the Qiyunshan Tree House, a building composed of stacked timber volumes.

Located in Huang Shan, Anhui Provice, China, the country hotel has been built around the spiral staircase joining all the volumes. It includes two bedrooms, two bathrooms, one living room and one landscape room, located at the top of the structure and overlooking the surrounding forest. However, all the other rooms have access to the roofs as well, providing the panoramic view and unforgettable experience in the nature for the hotel’s guests. The scenic surroundings are even more highlighted by the minimalist interior design – the rooms include white-painted walls and wooden floors matching the exterior cladding, directing the guests’ attention to the nature behind the windows.

Bengo_Studio_Architecture (13)
Bengo_Studio_Architecture (3)
Bengo_Studio_Architecture-24
Bengo_Studio_Architecture (9)
Bengo_Studio_Architecture (7)
Bengo_Studio_Architecture-25
Bengo_Studio_Architecture (5)
Bengo_Studio_Architecture (10)
Bengo_Studio_Architecture (8)
Bengo_Studio_Architecture (4)
Bengo_Studio_Architecture (1)
Axonometric
L01

All images © Chen Hao