14-09-06x133

A Cozy Shelter On A Cliff By Lund Hagem

Scroll
Words

A small seaside holiday shelter, the house designed by Norwegian studio Lund Hagem stands at the back of a cliff, offering the dramatic surroundings outside and the excellent coziness inside.

Called ‘Knapphullet’, the structure is a small annex replacing two small sheds on the property. “The project began as an idea for how to utilize a naturally sheltered area surrounded by large rocks and dense vegetation,” say the architects. The idea eventually developed into creating a way to climb up from the shelter to see the panoramic view over the sea. Thanks to that, the house also owes its characteristic shape of the roof. Formed by the house and the cliffs, the sheltered atrium includes the concrete bench that extends from the interior to the exterior, joining the spaces together.

lund_hagem_architecture-kopiowanie
lund_hagem_architecture-15
lund_hagem_architecture-10
lund_hagem_architecture-16
lund_hagem_architecture-19
lund_hagem_architecture-13
lund_hagem_architecture-14
14-09-06x151
lund_hagem_architecture-11

All images © Kim Müller (Lund Hagem) / Ivar Kvaal