Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_13

Abeel House By Steven Vandenborre & MiASS Architectuur

Scroll
Words

Located in an upcoming neighbourhood in Ghent, Belgium, the compact family home was designed by architects Steven Vandenborre and MiASS Architectuur and is conceived as a stack of three angular glass volumes, sitting on top of a solid base.

Four floors are carefully shaped with shifting angles, providing a wonderful view across the street and the city. Custom made sliding panels without visible frameworks enable lucency in the entire building, emphasizing the unique crystal-like appearance. The interior features warm materials such as wood and copper, contrasting the white walls and glass facade. The pinnacle of the “promenade architectural” is a roof terrace, offering a spectacular view on the historical skyline of the city.

Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_21
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_18
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_22
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_20
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_19
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_12
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_15
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_13
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_07
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_11
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_08
Architecture_AbeelHouse_StevenVandenborre_MiassArchitecture_25

All images © Tim Van De Velde