header_art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_12

Ecuador’s Invisible Portal

Scroll
Name
Project
The Invisible Portal
Words

Designed by Natura Futura Arquitectura, the small mirrored viewing platform was completed in summer 2016 and functions as a rest stop for hikers in the Ecuadorian countryside. The Los Rios-based studio positioned the observation deck titled “The Invisible Portal” on a trail that runs between Guaranda and Babahoyo in the Andes mountains.

The 13-square-metre structure is made from wood in the inside but covered in mirrored panels, reflecting the valley below. This architectural intervention was built to promote different kinds of experimentations and reflections on our actual lives. The art object wants to bring us back to earth and to the roots, resulting in a door that opens to the idea when humanity used to live in the countryside instead of big cities, maintaining a relationship with nature. The project is part of a series of self-managed interventions, whereby the portal is a door that opens only to discover what’s already there.

art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_01
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_16
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_14
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_11
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_12
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_15
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_08
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_06
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_07
art_ecuadorsinvisibleportal_naturafuturaarquitectura_02
All images © Natura Futura