header_architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_01

Dayang Sanghoi By TUNEplanning

Scroll
Words

Designed by the South Korean architect`s office TUNEplanning, the multi-storey lounge bar in Seoul, Korea, was completed in 2013. Dayang Sanghoi was planned as an exhibition hall at first, but later it was created as a private lounge through several changes of plan.

The generous expanse offers space for a stage on a mezzanine and can be used for client’s leisure and party with acquaintances.
The architects had to build the house a ground up high with embarkment because of the high and slope topography and the surrounded mountain Bukhansan. Nature announces its presence everywhere in the house. The ceiling shows plywood rings which are reiterated by the winding lines of the oak. The space was designed to put nature at the forefront of visitors’ experience, a natural rock wall provides the backdrop for a seated bar and a pine tree descends from the upper mezzanine into the heart of the lounge. Paired with the polished concrete floors and lightly-stained wooden furniture, the organic material in Dayang Sanghoi offers a gentle, relaxing ambiance.

architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_02
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_05
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_03
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_04
header_architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_01
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_05
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_07
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_06
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_08
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_09
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_10
architecture_tuneplanning_dayangsanghoi_11
All images © Jeong Taeho