A House And Stable Refurbishment In Spain

Spanish studio PYO Arquitectos undertook the renovation of a disintegrating house and stable in Parrés, Spain.

Located on a steep south-facing mountain slope, the house’s facade was redone in local stone and white concrete. Its staggered interiors were preserved, and its supporting walls replaced by pillars to ensure daylight and an open flow, guided by a metal staircase. The stone and timber stable, which was in significant disrepair, was rebuilt with the same materials. Deep windows were installed in reference to the original stable doors.

casa-tmolo_architecture_015
casa-tmolo_architecture_016
casa-tmolo_architecture_019
casa-tmolo_architecture_020
casa-tmolo_architecture_018
casa-tmolo_architecture_017
casa-tmolo_architecture_004
casa-tmolo_architecture_001
casa-tmolo_architecture_002
casa-tmolo_architecture_003
casa-tmolo_architecture_005
casa-tmolo_architecture_006
casa-tmolo_architecture_007
casa-tmolo_architecture_008
casa-tmolo_architecture_009
casa-tmolo_architecture_010
casa-tmolo_architecture_011
casa-tmolo_architecture_012
casa-tmolo_architecture_014
casa-tmolo_architecture_013
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_0x0A_030_SECCIONESAT_030 A-030 3 (1)
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_0x0A_030_SECCIONESAT_030 A-030 2 (1)
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_0x0A_030_SECCIONESAT_030 A-030 1 (1)
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_0x0A_010_PLANTASAT_010 AT-010-1 (1)
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_0x0A_010_PLANTASAT_010 AT-010-2 (1)
\NIDO2public�1_PROJECTS�702_CASA TMOLO10-05_OBRAPLANOSA_00xA_003 URBANIZACIÓNATP-003-URBANIZACIÓN SUELOS ATP-003 URBAN

All images © Miguel de Guzmán / Imagen Subliminal / Plans courtesy of PYO Arquitectos 

x