yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_7

A Mirrored Tunnel Bookshop In China

Scroll

Shanghai-based architecture and design studio XL-Muse designed the interior of the Yangzhou Zhongshuge bookshop in China to look like a mirrored, curved water passage.

To inform the design, the architects took inspiration from the store’s location by the water and accompanying bridge arches. “In the past, guided by water, many literati and poets visited and gathered here,” they explained. “[The bridges] used to be the guiding factor of culture and commerce, and they represent that the bookstore is the bond between humans and books at the same time.”

yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_1
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_2
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_3
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_4
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_5
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_7
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_8
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_9
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_10
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_11
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_12
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_13
yangzhou-zhangshuge-li-xiang-yangzhou-china_dezeen_1568_15

All images © Shao Feng