A Contemporary Arts Center In Portugal

Architecture practice Aires Mateus designed a contemporary box-shaped building hosting a center of the arts in Sines, Portugal.

Linking the main street to the sea, the center includes an exhibition area, library and documentation room as well as a space used as a cinema and theater. Inside, the volume expands into four different modules on the first floor, divided by patios. Speaking of the concept behind the building’s design, the architects say: “The wide-raging program calls for the whole plot to be occupied, enveloping the street below mean ground level and adapting its exterior volumetry to the monumental scale of the castle walls.”

"The wide-raging program calls for the whole plot to be occupied, enveloping the street below mean ground level and adapting its exterior volumetry to the monumental scale of the castle walls."
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 006
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 008 - Copy
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 010
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 011
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 009
AiresMateus_architecture- AM&A SINES-2006 013
AiresMateus_architecture--pub-009-DMF
AiresMateus_architecture--pub-012-DMF

All images © Daniel Malhão

x