Perspective Pavillon By Giles Miller

Designed by British designer Giles Miller, ‘Perspectives’ is an elliptical-shaped structure made of a steel framework covered in a series of cedar wood shingles.

Winterfold forest in the English county of Surrey, the installation is situated along a scenic walking route. Closed and protective at the rear and main body, the surface shingles then open and flatten out to disperse at the front of the piece in celebration of the view in front. Each of the cedar shingles is laser etched with initials, messages and poems inspired by the words written or scarified by people in public places. Giles Miller collected these words of love as an inspiration in order to etch them onto the surface of the organic cedar shingles that appear on the front of the sculpture. The designer intends the cedar parts to age naturally in the forest, gradually whitening over time.

architecture_perspectivepavillon_giles-miller_15
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_16
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_13
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_14
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_09
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_08
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_03
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_07
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_06
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_05
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_12
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_11
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_04
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_02
architecture_perspectivepavillon_giles-miller_01
All images © Giles Miller
x