A Private Yet Communal Japanese Home

Japanese architect Tsubasa Iwahashi built a house which allows a family to feel connected while in separate rooms.

The home is located in in Hyōgo Prefecture, a residential district in Kansai region. Extending over two storeys, its special staircases allow the division of the inner spaces across multiple levels. Through this interlaced arrangement, hidden places emerge to the residents.

The ground floor is designed for open space living, encompassing a kitchen, dining and living room. A garden and a terrace allow contact with the outside while the addition of a fence provides a private sphere. The first floor hosts a storage section and a bedroom. Finally, on the top level of the so-called ‘Feeling of Distance House’ are a loft, a nursery and a multipurpose library.

Wood plays an important role in the interior design, as many parts of the house such as the floors, stairs and ceiling consist of this natural material and complete the rough look of this concrete building.

DistanceHouse_architecture_012
DistanceHouse_architecture_010
DistanceHouse_architecture_005
DistanceHouse_architecture_006
DistanceHouse_architecture_007
DistanceHouse_architecture_011
DistanceHouse_architecture_008
DistanceHouse_architecture_004
DistanceHouse_architecture_009
DistanceHouse_architecture_002
DistanceHouse_architecture_003
DistanceHouse_architecture_001
DistanceHouse_architecture_014
DistanceHouse_architecture_013

All images © Yoshiro Masuda

x