A Minimal Wooden House Filled With Natural Sunlight By mA-Style Architects

Japanese architecture studio mA-style architects designed the ‘Light Walls House‘, a minimal home with wooden roof beams that diffuse natural sunlight in a unique way. Located in a residential area in Toyokawa, the sun-drenched interiors consist of four individual boxes that act as private spaces and can be entered via ladders.

On the inspiration behind the building’s concept, the architects say: “Considering each box as a house, the empty spaces in between can be seen as paths or plazas, and remind us of a small town enclosed in light. The empty spaces, which cause shortening or elongating of distances between people, are intermediate spaces for the residents, as well as intermediate spaces that are connected to the outside when the corridor is open, and these are the image of a social structure that includes a variety of individuals.”

lightwallshouse_architecture-01 lightwallshouse_architecture-06 lightwallshouse_architecture-03 lightwallshouse_architecture-12 lightwallshouse_architecture-09 lightwallshouse_architecture-15 lightwallshouse_architecture-04 lightwallshouse_architecture-20 lightwallshouse_architecture-08 lightwallshouse_architecture-18 lightwallshouse_architecture-24 lightwallshouse_architecture-14 lightwallshouse_architecture-16 lightwallshouse_architecture-23 lightwallshouse_architecture-05 lightwallshouse_architecture-21 lightwallshouse_architecture-22 lightwallshouse_architecture-plan lightwallshouse_architecture-plan2

All images © Kai Nakamura

x