Dove House

Words

An extension by Architects Gundry & Ducker to a Victorian terraced house to form a light filled kitchen and family room integrated into a redesigned garden area:
The intention was to replace, enlarge and improve a dark kitchen area to form a new informal living space with direct access to the garden. The existing ground floor was expanded sideways into an unused yard area and backwards into an area formerly occupied by an outside WC. An internal light well is formed where the new insertion meets the existing fabric of the building to bring light into the centre of the house. The existing garden was small and surrounded by unattractive tall fencing. Our solution was to provide an internal lining to the garden in black larch, which also forms the rear facade of the extension. The wall is cut away in places to reveal the ivy growing over the old fence behind. We envisaged that being in the garden would be like being in a room open to the sky. A miniature version of the extension sits at the rear of the garden forming a children’s playhouse.

All images © Gundry & Ducker Architects | Via: HomeDSGN

dove01dove02dove03dove04dove05dove06dove07dove08dove09