iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-013

Transforming A 1960s Office Block Into A Minimalist Home

Scroll
Name
Project
Penthouse Britselei
Photographer
Words

The upper floors of a former 1960s office in Antwerp have been transformed into Penthouse Britselei—a project by Belgian architect, Hans Verstuyft, that synthesizes his home and living space.

Transformed by the minimal touch of Hans Verstuyft, the upper floors of this Antwerp office block now house a penthouse, commercial office space, rooftop pool, and courtyard garden. Monochromatic but bold — color makes its way into this minimalist interior via selected furniture pieces and the verdant shadows cast by the large tree that the space was built around. Situated atop the office building below, Hans designed the penthouse with a north and south terrace on the upper floor — granting unparalleled vistas of the city surrounds. Atop of the building itself is a 3.5-by-3.5-meter pool. While you’re swimming, you have a view over the whole city, swimming in the direction of the cathedral,” Verstuyft said of the addition. Next to it is a small solarium. Le Corbusier would have been jealous.

iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-004
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-009
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-010
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-001
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-003
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-002
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-013
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-016
iGNANT-Architecture-Hans-Vertuyft-Penthouse-Antwerp-007
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-015
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-018
iGNANT-Architecture-Hans-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-012
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-019
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-014
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-020
iGNANT-Architecture-HAns-Verstuyft-Penthouse-Antwerp-021

All images © Frederik Vercruysse