platau_Architecture (19)

Platau Refurbishes A Minimalist Penthouse

Scroll
Name
Project
Wadi Penthouse
Photographer
Words

Designed by architectural practice Platau, ‘Wadi Penthouse’ offers modern and minimalist space while providing the ‘wow’ effect with its continuous wooden walls.

Located in Beirut’s Wadi Abu Jamil district, the penthouse was refurbished to serve the family of four. As the original arrangement included poor solutions for the two-floor space, the most significant spatial intervention introduced a double height space at the center of the house, reorganizing the living and working areas around it. However, the biggest surprise in this interior is its clad wooden skin, showing within walls and stairs, and contributing to one continuous surface. In contrast to the wooden structures, the remaining parts of the penthouse are painted white, made in marble and steel, resulting in simple yet impressive space.

platau_Architecture (3)
platau_Architecture (19)
platau_Architecture (2)
platau_Architecture (13)
platau_Architecture (8)
platau_Architecture (4)
platau_Architecture (1)
platau_Architecture (5)
platau_Architecture (11)
platau_Architecture (12)
platau_Architecture (9)
platau_Architecture (7)
platau_Architecture (6)

All images © Wissam Chaaya