The QL House By Visioarq

Located in one of the most exclusive areas of Algarve, Portugal, the QL House keeps the balance between the outdoor and indoor spaces, respecting the relationship between the owner and the surrounding landscape.

“The spaces were designed to create constant relations between indoor and outdoor spaces.” The residence offers the view of its captivating surroundings, including golf courses, high-end neighborhood and the Atlantic Ocean. “The QL House project was an exercise in balancing spaces and landscape integration,” say the architects from Visioarq. In result, they found the right balanced between the full and empty, and kept the right relation between light and darkness caused by the changing shadows. The project also deals with finding the right proportion between private and semi-private areas and the view of the surrounding landscape. The designers add: “The spaces were designed to create constant and singular relations between indoor and outdoor spaces, in a permanent and multifaceted dialogue.”

visioarq_arquitectos_architecture-8
visioarq_arquitectos_architecture-4
visioarq_arquitectos_architecture-5
visioarq_arquitectos_architecture-3
visioarq_arquitectos_architecture-7
visioarq_arquitectos_architecture-6
visioarq_arquitectos_architecture-10
visioarq_arquitectos_architecture-11
visioarq_arquitectos_architecture-12
visioarq_arquitectos_architecture-18
visioarq_arquitectos_architecture-17
visioarq_arquitectos_architecture-15
visioarq_arquitectos_architecture-13
visioarq_arquitectos_architecture-14

All images © Fernando Guerra

x