ameliashouse_architecture96 2

A Home Renovation Infused With Memories

Scroll

Portuguese architecture practice M2.senos designed an extension to Amélia’s House, a minimal home located in Ilhavo, Portugal.

A personal connection with the home, its neighbourhood and its original architect framed the renovation’s direction. “One more house, another volume, two more rooms. The vertex facing the church cut it – we want to look at her; on the back side of the house a fig tree imposes the limit and invites the pool,” state the architects. The connection between old and new volume is enhanced by both terraces and the use of dark, flat root tiles.

ameliashouse_architecture65
ameliashouse_architecture39 2
ameliashouse_architecture55
ameliashouse_architecture8ameliashouse_architecture
ameliashouse_architecture89
ameliashouse_architecture46
ameliashouse_architecture45
ameliashouse_architecture01
ameliashouse_architecture02
ameliashouse_architecture05
ameliashouse_architecture9ameliashouse_architecture
ameliashouse_architecture86
ameliashouse_architecture87
ameliashouse_architecture91