ophir_architecture_027

A Black Zinc House Overlooking New Zealand’s Southern Alps

Scroll

New Zealand studio Architects’ Creative designed ‘Ophir‘, a hillside dwelling in Christchurch constructed from black zinc, rough concrete and cedar wood.

“[The house] affords moments of calm within spaces for reflection.”Commissioned by owners whose previous home was lost to the Canterbury earthquake of 2012, the project centers around the notion of resilience. Exposed structural steel frames support the upper living level, which offers sweeping views over the Southern Alps. A timber interior brings warmth to the house, offering “a sense of security, substance and permanence,” say the architects. “[The house] affords moments of calm within spaces for reflection, embodying a way of living to better suit its occupants.”

ophir_architecture_014
ophir_architecture_027
ophir_architecture_015
ophir_architecture_028
ophir_architecture_024
ophir_architecture_030
ophir_architecture_009
ophir_architecture_026
ophir_architecture_008
ophir_architecture_007
ophir_architecture_012
ophir_architecture_006
08.5 Award ELEVATIONS
08.1 Award SITE PLAN

All images © Charlotte Clements