A Rose-Tinted Fire Station By Pedevilla Architects

Italian studio Pedevilla Architects designed a minimal rose-tinted structure that serves as a fire station for the town of Vierschach in South Tyrol.

“The red color is a sign of the building’s function and underscores its independence.”Built at 1,130m above sea level from lightweight concrete, the design prioritizes simplicity and durability. Inside, stone pine and native Loden wood were used to create a warm contrast to the concrete exterior, providing a welcoming atmosphere to the space, which doubles as a hall for local residents. According to the architects, “The project offers a clear, compact structure. The red color is a sign of the building’s function and underscores its independence.”

pedevilla_architecture_001
pedevilla_architecture_004
pedevilla_architecture_003
pedevilla_architecture_002
pedevilla_architecture_005
pedevilla_architecture_006
pedevilla_architecture_007
pedevilla_architecture_008
pedevilla_architecture_009
pedevilla_architecture_010
pedevilla_architecture_011
pedevilla_architecture_12
pedevilla_architecture_013
pedevilla_architecture_014
pedevilla_architecture_015

All images © Gustav Willeit

x