Cassia Coop Training Centre

Words

Cassia Coop Training Centre is a unique centre with ambitions of being better than its competitors, not only in quality, but first and foremost in ethics. Designed and built by TYIN tegnestue Architects, a non-profit organization made up of architects and students from Trondheim’s Norwegian University of Science and Technology, the centre wishes to set a new standard in how to run a socially well functioning enterprise; local cinnamon farmers and workers will receive proper payment, a decent healthcare program and have access to schools and education. In addition, the factories of Cassia Coop will be sanitary and safe.

The main idea behind the project is the classic concept of a light wooden construction on a base of heavy brick and concrete. The wooden construction gives a feeling of being within a cinnamon forest. Cassia Coop Training Centre is built around a pair of mighty durian trees, with a scenic view of the beautiful Kerinci lake in the front and with its back towards lush cinnamon forest. The main construction consists of a mass produced Y-pillar, bolted down into a concrete footing. The placement of the pillars subordinates to the floor-plans, while the system of the construction secures tightness and rigidity. Underneath the massive roof surface five brick buildings were built, amongst them a small laboratory, classrooms, offices and a kitchen.

All images © Pasi Aalto | Via: Archdaily

Cassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architectsCassia Co-op Training Centre by TYIN tegnestue architects