Klaarchitectuur Renovate A Chapel Into A Coworking Space

Belgian architects Klaarchitectuur have renovated a historic chapel in Sint-Truiden into a dynamic coworking space.

The project was developed in order to restore the building to public use, with the space now offering a collection of versatile work spaces. The Waterdog’s primary function is to provide a new home for the architects who designed it, alongside various studio offices and event rooms. At the heart of the chapel, Klaarchitectuur has maintained a large open plan layout, around which each department is stacked to receive a different view of the original and renovated interior architecture. By constructing contemporary forms within a historical structure, the architects aim to provide an inspiring experience for those working in and visiting the building alike, presenting a new perspective for each architectural style.

iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-1
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-5
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-6
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-7
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-8
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-2
iGNANT-Architecture-The-Waterdog-Klaarchitectuur-3

All images © Toon Grobet, Flos&Beeldpunt and Marc Scheepers

x