House Of Joyce & Jeroen

Words

The combination of a sophisticated design vision and a high level of trust towards the architects on behalf of the customer, allowed the restructure and transformation of the house of Joyce & Jeroen. Pursuing a strict and uncompromising redesign the architects of ‘Personal Architecture BNA’ deconstruct and reconstructed nearly every floor and wall of the building. The rear façade is removed and clad with glass to a full height of 11 meters. The floor levels are detached from the façade creating a void that spans over three levels – generating an optimal source of daylight. This way the architects manage to accentuate the full height of Den Haag’s typical row houses. The dilapidated condition of the house and the need of a thorough renovation introduced the owners and the architects to unexpected opportunities. The tension between ancient and modern techniques is implemented in the redesign. Among other things, an old wooden staircase and the old floorboards remain as original elements and create through contrast with the modern spiral staircase an interesting tension. The residence promises owners and visitors, that can be accommodated in a private, more or less separate guest area within the house, an exceptional living experience.

All images © Sander van Schaik | Via: HomeDSGN

joyce&jereoe01joyce&jereoe02joyce&jereoe03joyce&jereoe04joyce&jereoe05joyce&jereoe06joyce&jereoeprejoyce&jereoe01joyce&jereoe02joyce&jereoe03joyce&jereoe04joyce&jereoe05joyce&jereoe06joyce&jereoeprejoyce&jereoe02joyce&jereoe03joyce&jereoe04joyce&jereoe05joyce&jereoe06