Föhr

This project is located on Föhr, a small island in the North Sea. In the village of Alkersum, inside a former hay storage of a traditional farmhouse, architect Karin Matz and Francesco Di Gregorio redefined the whole space with a wood structure covered by 3.200 tiles, each with a hand-made circular hole, 500 mt of polypropylene blue rope and treated pine wood.

The space as been re-opened by taking down all dividing walls except for the ones surrounding the bathroom. A new volume is added which becomes the central wall going through and unifying the space. It is covered in ceramic tile with a simple pattern given by the blue cement holding them. Light is brought through the reflective ceramics and the translucent doors. Threads frame the staircase creating a transparent threshold. The bedrooms are dark bed-boxes, private like nests. The architects say: ‘Often you only realize after what it is that you have done; we returned in the summer and we realize what we had build. A stranded ship.’

All images © Francesco Di Gregorio

x