Store Renovation By B.L.U.E. Architecture Studio

Located in Guozijian Street, a historic district in Beijing, the furniture brand Lost and Found commissioned a store renovation developed by B.L.U.E. Architecture Studio.

As more people tend to live alone, the concept of a traditional family gradually disintegrated, so the city’s public space is becoming a “second home” for people. Hereunder the architect’s office wanted to integrate this sense of home into the store, introducing a new vision for the future commercial space that connects people with urban public space. By adding an attic, the traditional single-storey building is transformed to a loft while most of the original wooden structure were retained. Natural materials continue in all areas of the house such as the terrazzo floor, diatom mud wall paint and wooden furnitures. The indoor garden in the centre of the building divides the whole space into four independent living areas, lightened from the sunlight that comes through the large windows above. The rough texture and the plain look generate a warm and friendly atmosphere of home and family.

Architecture_LostAndFound_BLUE_02
Architecture_LostAndFound_BLUE_03
Architecture_LostAndFound_BLUE_04
Architecture_LostAndFound_BLUE_05
Architecture_LostAndFound_BLUE_06
Architecture_LostAndFound_BLUE_07
Architecture_LostAndFound_BLUE_09
Architecture_LostAndFound_BLUE_10
Architecture_LostAndFound_BLUE_11
Architecture_LostAndFound_BLUE_12
Architecture_LostAndFound_BLUE_13
Architecture_LostAndFound_BLUE_15
Architecture_LostAndFound_BLUE_16
Architecture_LostAndFound_BLUE_17

All images © B.L.U.E. Architecture Studio

x