Casa Cabo De Vila By Spaceworkers

The house that was wished by a young couple whom envisioned an irregular house sits on 340 square-meters of land in Bitarães, Portugal.

When the architects of spaceworkers, Henrique Marques and Rui Dinis, first went to the location they were inspired by the landscape knowing what to fill, ”We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape.” The inside of the house mirrors the way of living by its owners, including private hidden spaces behind a curtain wall that borders the courtyard, garage, and service areas. The concrete, glass, and wood used are disposed and split in ‘positive and negative’ ways letting the interior of the house enlighten with the outside’s nature.

architecture_casacabodevila_spaceworkers02
architecture_casacabodevila_spaceworkers03
architecture_casacabodevila_spaceworkers04
architecture_casacabodevila_spaceworkers05
architecture_casacabodevila_spaceworkers06
architecture_casacabodevila_spaceworkers07
architecture_casacabodevila_spaceworkers08
architecture_casacabodevila_spaceworkers09
architecture_casacabodevila_spaceworkers10
architecture_casacabodevila_spaceworkers11
architecture_casacabodevila_spaceworkers12

All images © spaceworkers

x