An Industrial Modular Office In Belgium

The Antwerp-based architecture practice Vincent Van Duysen was commissioned to convert an old weaving factory in Waregem, Belgium, into an industrial office space.

“The sober façade with concrete and glass panels encloses the existing structure.”Retaining the industrial look and feel of the building’s appearance, Vincent Van Duysen foucsed on neutral materials and a modular design, adding oversized light boxes to maximize light and elevate the building’s monolithic character. According to the architects, the boxes “create a strong image on the outside and a spacial effect on the inside, combined with plentiful natural lighting,” while “the sober façade with concrete and glass panels encloses the existing structure.” The photographer Juan Rodriguez captured the office in black and white in the following series of photographs.

VVD_Concordia_00.007 005
VVD_Concordia_00.007 002
VVD_Concordia_00.007 003
VVD_Concordia_00.007 001
VVD_Concordia_00.007 002
wagrem_architecture_004
wagrem_architecture_006
CONCORDIA_WAREGEM_section and elevation
CONCORDIA_WAREGEM_plan

All images © Juan Rodriguez / courtesy of Vincent Van Duysen Architects

x