Savioz_Fabrizzi_Cover

A Concrete Villa In The Swiss Alps

Scroll
Words

Made almost entirely of the exposed reinforced concretemaison fabrizzi is a house located among the picturesque mountain landscape of Swiss region Conthey.

“We [aim] to enhance the cultural role of the architecture.” Designed by Savioz Fabrizzi Architects, the villa is supposed to take the best advantage of the surrounding views. Its distinctive fence construction reinforces the idea that the house extends to the boundaries of the plot. The façade wall extends along the eastern perimeter and becomes a boundary, varying in height at its different parts and creating multiple spatial relationships. The openings in the wall were positioned especially to face the alpine peaks, providing a remarkable view. The architects, who established their own practice in 2004, say: “We [aim] to enhance the cultural role of the architecture based on the analysis of a function, its place in the history and the culture of a region.”

Savioz_Fabrizzi_Architecture_508
Savioz_Fabrizzi_Architecture_515
Savioz_Fabrizzi_Architecture_522
Savioz_Fabrizzi_Architecture_546
Savioz_Fabrizzi_Architecture_540
Savioz_Fabrizzi_Architecture_813
Savioz_Fabrizzi_Architecture_792
Savioz_Fabrizzi_Architecture_717
Savioz_Fabrizzi_Architecture_116
Savioz_Fabrizzi_Architecture_457a

All images © Thomas Jantscher