A Kindergarten Inspired By Children’s Drawings

Copenhagen-based COBE Architects designed a kindergarten modeled on simple children’s drawings of houses with peaked roofs.

Having won a 2011 contest to design the Frederiksvej Kindergarten in collaboration with landscapers Preben Skaarup, engineer Søren Jensen and Learning Spaces consultancy, COBE designed a set of multi-purpose structures made from metal mesh, allowing plenty of light to filter through. Speaking of the inspiration behind the design, architect Dan Stubbergaard explains, “We have worked to create a simple expression, as a caricature of how a child might draw a house. The roofline for example, is kept uncluttered by means of hidden drains and precise material connections, and the windows are carefully designed to look frameless.”

"We have worked to create a simple expression, as a caricature of how a child might draw a house."
Frederiksvej Kindergarten_01_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_02_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_03_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_04_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_05_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_06_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_07_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_08_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_09_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_10_credit Adam Mørk
Frederiksvej Kindergarten_11_credit Adam Mørk
Frederiksvej Kindergarten_12_credit Adam Mørk
Frederiksvej Kindergarten_00_credit Rasmus Hjortshøj - COAST Studio
Frederiksvej Kindergarten_13_credit Adam Mørk
Frederiksvej Kindergarten_diagram 02_small meets large - the building adapts to the scale jump between garden & city_credit COBE
Frederiksvej Kindergarten_diagram 05_a house within a house - from large buildings to small doll houses_credit COBE
Smørblomsten Kindergarten_groundfloor_credit COBE

All images © Rasmus Hjortshøj /
/ Adam Mørk / COBE

x