Lateral House by Gaurav Roy Choudhury

Words

The ‘Lateral House’ by Gaurav Roy Choudhury located in Bangalore, India, was designed for a young family, which aimed for something pure. The architects indeed created a sculptural space which is bright and airy, segregates public and private spaces, and plays dramatically with scale and proportion. The public spaces of the living, dining and guest bedroom are located at the lower level. As one climbs up to the upper levels, the sanctity of privacy and the scale of the house increases. Height has been used as a privacy element. The brick facades on the elevations and courtyard express the house’s subtle relationship with the outside, as the projecting bricks cast varying shadows each day peculiar to that moment. The lateral house embellishes itself with simplicity and subtle beauty.

All images © Tina Nandi | Via: Archdaily

lateral01lateral02lateral03lateral04lateral05lateral06lateral07lateral08lateral09lateral10lateral11