Zé House By Paratelier

Words

Lisbon studio Paratelier designed the Zé House as a monolithic form, which is colored in an ochre hue. The concrete house is cast in the same pine wood panels that make up its interior. Inside, the panels have been used as floorboards, walls and built-in furniture. The project used 93% recycled wood. The ascending stairwell reveals the building’s construction, “with the bare concrete walls on one side facing the timber in which it was cast on the other.” Visitors enter the home through a double-height entrance which is flooded with natural light from the patio doors and windows.

Located in the Portuguese town of Palmela, the home offers views of a nearby medieval castle. In fact, the architects took a cue from the surrounding architecture when they designed the monolithic form, which is colored in an ochre hue that recalls quintessential tile roofs.

All images © Leonardo Finotti | Via: Trendhunter

nome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projetonome do projeto