Shell

Japanese ARTechnic Architects created ‘Shell’, a large two-storey, concrete house that finds itself in the middle of the wood in Karuizawa, Japan. The summer residence comprises two tubes with oval and organic sections, slightly floating above the ground. It somehow seems like an abandoned spacecraft lost in this place, with trees encircling the structure and harmonizing it with the landscape. Leaving the boundary between human life and nature ambiguous is a Japanese virtue, while the architects payed meticulous attention and care of the nature on a daily basis. ‘Being in sync with nature isn’t about yielding to nature – it’s about coexistence,’ explains Kotaro Ide of ARTechnic. ‘The existence of the structure depends on its power to endure nature’.

All images © Nacasa & Partners Inc. | Via: Awesome Architecture

x