Tato Architects Design A Home Without Walls

To bring a family of three closer together, Japanese studio Tato Architects has redesigned the interior of a home in Osaka as a single room.

Removing walls between spaces may seem a simplistic interpretation of the desire for ‘closeness’, but the Kobe-based firm has created a home where spaces merge seamlessly — without compromising on function, or privacy. “The client requested that the members of the family…feel close to each other regardless of where they are in the house,” the studio explains. “Private rooms were not needed because they feel that it is lonely to withdraw into one’s own space, and storage space was also unnecessary because they did not want to tuck things away.” Rather than divide the space with walls, the space has been portioned up via a series of floors that create areas delineated by function. These levels have been positioned at intervals of 70 centimeters, a height that enables them to act as tables or shelves when they are not being utilized as a ‘room’. The levels spiral upwards from two sides, each leading to a brightly lit internal courtyard at the center of the home: a private outdoor space amongst the apartment blocks of the increasingly urbanized area.

iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-016
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-007
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-009
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-013
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-010
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-006
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-014
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-002
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-005
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-003
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-017
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-004
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-018
iGNANT-Architecture-Tato-Architects-Miyamoto-Home-005

All images © Shinkenchiku Sha

x