A Floating House In Ogasa, Japan

Shuhei Goto Architects took inspiration from the raised floor of a Japanese warehouse from 300 BC in their design for the Floating House in Ogasa.

Built on a frame made from wood and steel, the 120 sqm home is finished in two tones of grey cladding, creating the illusion of a floating house. Inside, a window frieze between the first and second floor offers a panoramic view of the surrounding area from the wooden staircase. Guided by the intention to create a sense of openness while ensuring the residents’ privacy, the concept behind the house was “a “new openness” in densely built-up residential areas,” according to the architects. “A living room is surrounded by the sky on every side, and a resident doesn’t have to care about neighbors. This house can bring him or her a bright and healthful life.”

shuhei-goto_architecture_002
shuhei-goto_architecture_003
shuhei-goto_architecture_004
shuhei-goto_architecture_006
shuhei-goto_architecture_007
shuhei-goto_architecture_008
shuhei-goto_architecture_009
shuhei-goto_architecture_010
shuhei-goto_architecture_013
shuhei-goto_architecture_005
shuhei-goto_architecture_012
shuhei-goto_architecture_014
shuhei-goto_architecture_015
shuhei-goto_architecture_016

All images © Takumi Ota / Shuhei Goto Architects

x