A Self-Regulating Japanese Home By archi LAB

Words

Sapporo-based studio archi LAB designed ‘CYIN’, an elevated house that adapts to the seasons. The top-heavy residence, located in the Hokkaido prefecture, was built to stay cool in summer and self-insulate during northern Japan’s harsh winters. To this effect, a series of columns elevate the house above ground, protecting it from the snow that accumulates underneath and creating a garden space for use in the warmer months below. Windows strategically positioned to maximise ventilation and shade during summer months. Indoors, the open-plan living space was constructed with plywood, giving the house a warm, cozy feel.

All images © courtesy of archi LAB

archiLAB_architecture_001archiLAB_architecture_002archiLAB_architecture_003archiLAB_architecture_005archiLAB_architecture_004archiLAB_architecture_006archiLAB_architecture_007archiLAB_architecture_008