66MRN-House by ONG&ONG

ONG&ONG created a Zen-inspired dwelling with strong architectural lines and shapes that are accentuated by the materials used. Comprising two main volumes, the front block houses the social spots, such as the living and formal dining areas, whilst service functions are relegated to the back, along with the kitchen. Although visually similar, the blocks are distinguished by texture – the social activity block is clad in granite and the service block in fare-faced concrete.

A reflective pool divides the two main blocks and sits at the base of a sheer three-storey-high void that reaches the roof. This void forms the home’s visual and spatial centre and also works as a means of drawing up hot air so that the cooler air can rush in to keep temperatures low. Adjoining terraces and open decks lined in artificial grass make the rooftop an interesting space where lines between indoor and outdoor space are blurred.

All images © Derek Swalwell

x