A House With A Minimal Courtyard

Located in a calm area of Shiga, Japan, ‘Courtyard House‘ embodies the Japanese minimalism at its best, blending with the surrounding landscape.

With a distant hill on one side of the 304 m2 site, and the gate of the adjacent shrine on the other, the house opens to one of the most traditional Japanese landscapes. Designed by FORM/Kouichi Kimura Architects, U-shaped building features the courtyard that secures the privacy of its inhabitants while staying connected to the landscape by a narrow water channel that seems to go beyond the wall. Although the interior includes only single open room, it’s finished with a variety of the materials that makes each part of it an independent and comfortable space. Places in the central part of the room, the huge window opens to the courtyard and further, to the landscape. The terrace and the interior space by the window were made from the same material, making the connection between the inside and outside space.

005_Form_Architecture_
003_Form_Architecture_
004_Form_Architecture_
012_Form_Architecture_
025_Form_Architecture_
026_Form_Architecture_
034_Form_Architecture_
030_Form_Architecture_
029_Form_Architecture_
028_Form_Architecture_
033_Form_Architecture_
020_Form_Architecture_0
022_Form_Architecture_
013_Form_Architecture_
008_Form_Architecture_
001_Form_Architecture_, jpg

All images © Yoshihiro Asada

x