Bussum Garden Studio

Words

Serge Schoemaker Architects created a freestanding garden shed that functions as a study, guest accommodation and storage. A geometric form entirely clad in shingles, combined with the transparent corner and rotated siting at the rear of the garden lends the studio a distinct presence and identity.

The aim was to design a contemporary, well-crafted studio that fit with the traditional surroundings; the use of materials, detailing and exceptional craftsmanship in the construction play an important role in this project. Extending full-height over two facades, the largest window opens up the corner of the structure, its sharp lines forming a striking contrast with the irregular textured facade. The built-in furniture is composed of three linear elements: a floating table in front of the window, a long bench with drawers and a vertical cabinet. The careful attention to detail in the design and craftsmanship results in a cherished place for the family to retreat from the everyday.

All images © Raoul Kramer

Tuinhuis Bussum - by Serge Schoemaker ArchitectsTuinhuis Bussum - by Serge Schoemaker ArchitectsTuinhuis Bussum - by Serge Schoemaker ArchitectsTuinhuis Bussum - by Serge Schoemaker ArchitectsTuinhuis Bussum - by Serge Schoemaker ArchitectsGARDENHOUSEBUSSUM3